De Heijmans organisatie
 

De Heijmans organisatie is werkzaam op veel gebieden van de bouwnijverheid. Het concern houdt zich bezig met o.a. woningbouw, wegenbouw, waterbouw, betonbouw en hieraan verwante industrieŽn.
Het in 1923 opgerichte bedrijf is uitgegroeid tot een internationale, beursgenoteerde onderneming.
Het heeft ruim 80 vestigingen in Nederland, Duitsland, BelgiŽ en het Verenigd Koninkrijk. In 2007 realiseerde Heijmans met circa 11.600 medewerkers een omzet van 3,7 miljard euro.
 

Bovenstaand organogram is een weergave van de totale Heijmans organisatie. In het kader van deze website beperken wij ons tot alleen een verdere beschrijving van de divisie infrastructuur.

 

Heijmans infrastructuur
 

De divisie infrastructuur houdt zich voornamelijk bezig met de realisatie en onderhoud van wegen en tunnels. Daarnaast ook bekabeling en aanleg van leidingen.
 
Voor deze sector heeft Heijmans verspreid in Nederland een aantal gespecialiseerde bedrijven en asfaltcentrales.
In totaal zijn in de divisie infrastructuur ongeveer 2500 medewerkers werkzaam.
Kernactiviteit is het instandhouden en uitbreiden van de infrastructuur, zowel onder- als bovengronds en het verbeteren van de leefomgeving in het algemeen.

De divisie bestaat uit een groot aantal bedrijven met verschillende specialisaties: Grond-, Wegen- en Waterbouw, Infra Advies en Ontwikkeling, Wegen- en Verkeerstechnieken, Technische Infra, Speciale Technieken, Milieu, Sloop en Recycling, Sport en Groen, Beton- en Waterbouw.